Blog

Laserontharing: weg met die ongewenste haargroei!

  laserontharen bij Huidtherapie Maastricht

Wilt u ook af van die ruwe stoppels, ingegroeide haartjes en ongewenste haargroei? Dan is een laserbehandeling misschien iets voor u! Nu de zomer weer voorbij is, kunt u bij Huidtherapie Maastricht terecht voor laserbehandelingen. De huidtherapeuten van Huidtherapie Maastricht kunnen u alles vertellen over deze behandeling. Zo komt u te weten of het geschikt is voor u, hoe de behandeling eruit komt te zien en welk resultaat u mag verwachten. Persoonlijke aandacht en een optimaal behandelresultaat, daar kunt u bij ons op rekenen.

Wat is laserontharing?

Laserontharing is een steeds populairdere behandeling in Nederland. Het werkt door een sterk geconcentreerd licht te gebruiken op de gebieden waar u ongewenste haren heeft. De laser richt zich selectief op het haarzakje en vernietigt het door het pigment in het haar te absorberen, waardoor de omringende huid in het gebied onbeschadigd blijft. De GentleMax Pro lasertechnologie waarmee u wordt behandeld is medisch erkend en FDA goedgekeurd.

Waarom laserontharing?

Veel mannen en vrouwen hebben last van ongewenste haren. Scheren, epileren, harsen of waxen helpt vaak maar tijdelijk. Met de GentleMax Pro lasertechnologie is het mogelijk om haargroei definitief te verminderen. Deze snelle en krachtige laser is uiterst effectief. Door de effectiviteit van deze laser zijn er minder behandelingen nodig dan met andere apparatuur.

Waarom laseren in het najaar?

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat het te behandelen gebied vier weken voor de behandeling uit de zon is gebleven. Een laserbehandeling op een aan zon blootgestelde huid is niet veilig. Het kan dan immers pigmentverschuivingen of zelfs verbranding veroorzaken. Hierdoor is het najaar de ideale periode om te starten. Zo bent u na een aantal behandelingen helemaal zomerproof.

Zijn de behandelingen pijnlijk?

De GentleMax Pro werkt met een gepatenteerd koelsysteem waardoor de huid eerst gekoeld wordt voordat de laserstraal wordt afgegeven. Hierdoor is de behandeling minder gevoelig en is er geen directe koeling of gel nodig, zoals vaak wel het geval is bij andere lasers. De meeste mensen omschrijven de laserbehandeling als aangenaam en pijnloos.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een laserbehandeling is individueel. Zo kijkt de behandelend huidtherapeut naar het huidtype, haartype, de groeicyclus en het behandelgebied. Gemiddeld zijn 6 tot 8 behandelingen nodig om de haren definitief te verwijderen. Tijdens de groeifase (het haar is zichtbaar) of de rustfase (het haar is onzichtbaar) is het bijvoorbeeld belangrijk om de behandelingen uit te voeren met een rustpauze van 6 weken.

Huidanalyse

De GentleMax Pro kan de meeste kleuren haar effectief verwijderen en is tevens geschikt voor donkere huidtypen. Via een zorgvuldig huidonderzoek kijken we of uw huid en haarkleur geschikt zijn voor laserontharing.

Voorbereiding op de behandeling

Beperk het epileren, harsen en elektrisch ontharen zes weken voorafgaand de behandeling. U kunt wel doorgaan met scheren. De reden hiervoor is dat de laser op uw haarwortels is gericht. Dus als u een haarverwijderingsmethode gebruikt die de huid van de haarzakjes verwijdert, zal de laserbehandeling minder effectief zijn.

Meer informatie of een afspraak maken?

Wilt u meer informatie over een laserbehandeling of direct een afspraak maken voor een intake?

U kunt ons bereiken via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres: