Petra

Praktijkhoudster en huid- en oedeemtherapeut
Afdeling:
Huidtherapie Maastricht

Afgestudeerd in 1993 aan Fontys Hogeschool Eindhoven.

2001-2003 HBO-traject Hogeschool Utrecht (HU) “Bachelor of Health”.

Huidtherapie Maastricht en team:
85% van de activiteiten van de 3 professionals binnen onze praktijk heeft te maken met de oedeemtherapie (MLD, zwachtelen, wondzorg, aanmeten TEK, littekentherapie, fysiotherapie). Als paramedische zorgprofessionals werken we in een multidisciplinaire setting. We werken tevens samen met verschillende zorgprofessionals zoals de poli dermatologie MUMC+ en de poli plastische chirurgie die maandelijks een multidisciplinair spreekuur heeft waarbij ik ook aanwezig ben. In onze praktijk werkt tevens een praktijkassistente Huidtherapie.
Bij Huidtherapie Maastricht ligt de nadruk op behandeling van het lymfoedeem en bijkomende huidproblemen. Juist door de paramedische achtergrond kunnen we ook veel betekenen voor de cosmetische huidzorg. Zo is Huid+ een brand(merknaam) van Huidtherapie Maastricht. Huid+ is gericht op een andere doelgroep, met een geheel andere service, denk hierbij aan de lasertherapie, acnetherapie, microneedling, dieptepeelings, behandeling van de ouder wordende huid, camouflagetherapie.
We werken graag samen met jonge mensen met ambitie en drive om zo met elkaar te groeien en veel van elkaar te leren. Iedereen in ons team krijgt de ruimte om zich persoonlijk binnen de organisatie te ontwikkelen. We hebben een goede samenwerking met de twee opleidingsplaatsen voor de opleiding huidtherapie, Hogeschool Utrecht en de Haagse Hogeschool. We zien met enige regelmaat derde en vierdejaars studenten die gedurende een aantal weken stage komen lopen. De begeleiding van deze studenten is erg intensief maar het is ook erg leuk om te zien hoe ze groeien in hun stageleerdoelen.
De huidtherapeut is opgeleid om de zieke en beschadigde huid te behandelen en dat vraagt een oordeelkundige houding wanneer een patiënt met een bepaalde aandoening de praktijk bezoekt.
In de praktijk zien we veel oncologische patiënten met huid- en oedeemproblemen. Door jarenlang veel congressen, symposia, nascholingen (ook in buitenland), allerlei workshops gevolgd te hebben heb ik een expertise kunnen opbouwen op het gebied van de oedeemtherapie. Ook mijn medewerksters hebben zich op vergelijkbare wijze hierin verdiept. Onze twee fysiotherapeuten zijn tevens oedeemtherapeut. Tijdens de oedeembehandeling wordt door hun ook oefentherapie gegeven of een fysiotherapeutische klacht die gerelateerd is aan het lymfoedeem behandeld.

Terug naar overzicht