Enkele oplossingen

Littekenbehandeling

Door verschillende oorzaken kan een huid verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn. In zo’n geval kan de huidtherapeut met speciale technieken de doorbloeding verbeteren en de huid weer soepel maken. Daarnaast kunnen bepaalde producten (siliconenapplicatie) of verbandmiddelen de jeuk en pijn verminderen en het litteken minder zichtbaar maken. Zie voor informatie met het tabje littekens.

Borstprothesen

Een huidtherapeut kan (uitwendige) borstprothesen aanmeten die in de bh worden gedragen. In veel gevallen gaat oedeemtherapie vooraf aan zo’n prothese. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. De huidtherapeut kan helpen bij de selectie van de meest geschikte prothese en speciale lingerie en ook zorgen voor de levering ervan.

Dermatografie

Bij dermatografie (of te wel medische tatoeage) brengt de huidtherapeut met speciale apparatuur pigmentstoffen in de huid. De gekozen pigmentstof benadert de natuurlijke kleur van de huid zo goed mogelijk. Dermatografie is geschikt voor het vervagen of inkleuren van littekens, voor het inkleuren van de tepel na een borstreconstructie of voor het herstel van een geheel of gedeeltelijk ontbrekende liplijn of wenkbrauw.

Camouflage

Littekens, spataderen, wijnvlekken en donkere of lichte vlekjes kunnnen hinderlijk zijn. De huidtherapeut kan ze minder opvallend maken. Zo zijn er speciale camouflagemiddelen die de patiënt zelf kan toepassen nadat het juiste product en de juiste kleur zijn bepaald. De camouflagecreme is bestand tegen water.