Santana

Functie: Huid- en oedeemtherapeut

1 augustus 2020 is Santana gestart als huid- en oedeemtherapeut bij Huidtherapie Maastricht. Huidtherapie is mijn passie. Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door de huid. Doordat de huid ons grootste en meest zichtbare orgaan is kan een huidaandoening een grote impact hebben op het dagelijks leven van een patiënt. Tijdens mijn werk als huidtherapeut heb ik ervaring in het uitvoeren van zowel medische als cosmetische behandelingen. Iedere huid is anders en verdient een behandeling op maat. Dit maakt het vak huidtherapie mooi en uitdagend.  

 Ik krijg veel energie van het werken met en vooral voor mensen. Het is voor mij belangrijk dat iedereen de zorg en aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft. De patiënt staat altijd centraal en geen vraag is teveel. Mijn streven is om met de patiënt een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken en hem of haar met een goed gevoel naar huis te laten gaan. Door goede voorlichting, motivatie, behandeling en adviezen kun je samen met de patiënt veel bereiken, wat enorm leuk is om te doen! 

 Het is erg fijn en leerzaam om in teamverband te werken omdat men op deze manier elkaar kan inspireren en kan leren van elkaars expertise. Ik blijf graag op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van huidtherapie. Het vak huidtherapie is immers ontzettend veelzijdig en er valt nog zoveel te leren. Zo lees ik in mijn vrije tijd graag literatuur omtrent het huidtherapeutisch werkveld en volg ik regelmatig bij- en nascholing. Daarnaast vind ik het leuk om blogs te schrijven over huidverzorging en huidverbetering. 

Terug naar overzicht