Kayleigh

Functie: Huid- en oedeemtherapeut

In mei 2020 ben ik afgestudeerd als Huid- en oedeemtherapeute aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben geïnteresseerd in de huid en in alles wat daarmee te maken heeft. De huid is ons grootste orgaan en bepaalt vaak letterlijk hoe wij in ons ‘vel’ zitten. Als huidtherapeut ben ik breed opgeleid en kunnen wij veel verschillende huidaandoeningen behandelen op zowel medisch als cosmetisch vlak.
Bij Huidtherapie Maastricht ben ik begonnen als stagiaire in november 2018 en meteen aansluitend ben ik hier in dienst gegaan. Mijn interesse in oedeemtherapie is in deze tijd ontzettend gegroeid. Het gaat vaak om complexe problematieken, waarbij een behandeltraject op maat de klachten kan verlichten en de kwaliteit van leven kan verbeteren. Wanneer de behandelingen en de (leef)adviezen de kwaliteit van leven van een persoon kunnen verbeteren, geeft mij dit voldoening. Iedere patiënt is uniek en dat maakt iedere dag weer een nieuwe uitdaging.
De vele andere werkzaamheden zoals acnetherapie, lasertherapie en het bereiken van huidverbetering zorgen voor afwisselend werk. Doordat er veel ontwikkelingen zijn op wetenschappelijk gebied, kunnen we steeds meer huidproblemen gaan behandelen. Om de kwaliteit van de behandelingen te kunnen blijven waarborgen en mij verder te specialiseren, zal ik cursussen blijven volgen.
Terug naar overzicht